Читај ми!

Lajčak u Prištini razgovarao s Kurtijem o tablicama i energetici

Evropski posrednik u dijalogu Miroslav Lajčak izjavio je da je s Aljbinom Kurtijem u Prištini razgovarao o pitanju registarskih oznaka i implementaciji energetskog sporazuma, jer, kako je rekao, postoji rizik da "Elektroserveru" bude oduzeta licenca.

"Razgovarali smo jer, kao što znate, rok za promenu registarskih tablica ističe 31. oktobra i veoma je važno za nas i Evropsku uniju da znamo kakvi su planovi i da sprečimo moguću eskalaciju situacije", rekao je Miroslav Lajčak novinarima koji su ga čekali kod zgrade vlade.

Dodao je da su u toku konsultacije u vezi s energetskim sporazumom.

"Postoji rizik da će 'Elektroserveru' biti uzeta licenca, što ne želimo da se desi. Razgovarali smo o ovim pitanjima i bilo mi je važno da ih prenesem premijeru Kurtiju", rekao je Lajčak.

Najavio je da će u ponedeljak biti u Beogradu i nastaviti razgovore o tome.

Rekao je da je vreme za pravi politički zamah za normalizaciju odnosa, jer do 2024. godine nema izbornog procesa ni u EU ni u SAD.

"Svaki dan je važan, rekao sam da imamo jedinstven kalendar. Mi smo u savezu sa SAD i Velikom Britanijom. Želimo da vidimo dijalog koji proizvodi normalizaciju. Izbori u SAD su 2024. godine, a potom i u EU. Ne kažem da je sledeća godina odlučujuća, ali imamo dobru priliku pred izbore", rekao je Lajčak za medije.

Evropski posrednik se, osim sa Kurtijem, sastao i sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво