Читај ми!

Vučić šeiku Muhamedu bin Zajedu: Ovde ste uvek dobrodošli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je na aerodromu "Nikola Tasla" predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhameda bin Zajed el Nahjana i zahvalio mu na poseti i iskrenom prijateljstvu prema Srbiji.

"Hvala vam, dragi prijatelju na poseti i iskrenom prijateljstvu prema Srbiji. Ovde ste uvek dobrodošli", napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav" uz fotografije sa aerodroma.

Muhamed bin Zajed el Nahjan je juče doputovao u Beograd, gde se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ova poseta šeika bin Zajeda Srbiji je prva radna poseta nakon što je u maju, posle smrti svog brata Kalife, postao predsednik UAE.

Od 2012. godine do danas, predsednik Vučić i šeik bin Zajed imali su više od 20 susreta, a poslednji put sastali su se u septembru, u Abu Dabiju.

Ta poseta Ujedinjenim Arapskim Emiratima bila je prva zvanična poseta predsednika Vučića u drugom predsedničkom mandatu i tada je potpisano deset sporazuma između dve zemlje.

Emirati su do sada Srbiji više puta pomogli, tako su 2014. godine uputili pomoć za saniranje štete izazvane katastrofalnim poplavama, a i više navrata uputili su i značajnu medicinsku pomoć u cilju efikasnijeg suočavanja sa pandemijom koronavirusa.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара