Читај ми!

Kancelarija za KiM: Polomljen spomenik na pravoslavnom groblju u Klokotu

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saoptila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ta porodična grobnica podignuta je 2008. godine a pokojnik sahranjen 2018. Prema sumnji sinova, a na osnovu oštećenja, spomenik je slomljen krampom, navodi se u saopštenju.

To je, kako navodi Kancelarija za KiM, nažalost novi u nizu slučajeva da se srpski spomenici, humke i krstovi skrnave širom Kosova i Metohije, kao i na samom groblju u Klokotu.

"Očigledno je da albanskim esktremistima nije dovoljno da gotovo svakodnevno napadaju srpski narod i njihovu imovinu sa ciljem da ih obeshrabre u nameri da ostanu na svojim ognjištima, već ni mrtvim Srbima ne daju da počivaju u miru. Ovaj anticivilizacijski čin najjasnije oslikava antisrpsku histeriju i mržnju prema našem narodu na prostoru KiM, čiji su kreatori prištinski političari koji ni jedan incident prema Srbima nisu osudili", ističe se u saopštenju.

Kancelarija napominje da "međunarodne organizacije i institucije više ne smeju da zatvaraju oči pred ovakvim vandalskim činovima, jer su oni i velika sramota i na njihovom obrazu i anticivilizacijske tekovine u 21. veku u srcu Evrope".

"Zato Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinioci ovog nedela hitno pronađu, a međunarodne misije da deluju u okviru svog mandata i obezbede prekopotrebnu zaštitu srpskom narodu na KiM", zaključuje se u saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво