Vulin s predsednikom Evrodžasta o saradnji u borbi protiv kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je s predsednikom Agencije Evropske unije za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima Evrodžast Ladislavom Hamranom, o nastavku saradnje u borbi protiv svih vidova kriminala.

Aleksandar Vulin i Ladislav Hamran ocenili su da je saradnja u prethodnih godinu i po dana između srpske policije i ostalih evropskih policija podignuta na viši nivo.

Vulin je istakao da organizovani kriminal ne poznaje granice, da je to globalni problem koji treba rešavati zajednički, jedinstveno, na ozbiljan i odgovoran način.

"Tokom saradnje MUP-a i Evrodžasta, u proteklih godinu i po dana, značajno je unapređena operativna saradnja i rad pripadnika Uprave kriminalističke policije sa kolegama iz drugih zemalja, posebno na polju razmene informacija iz oblasti visokotehnološkog kriminala, pranja novca i krijumčarenja ljudi",  naglasio je ministar.

Hamran se zahvalio Vulinu na izuzetnoj saradnji, istakavši da je Srbija pouzdan i siguran partner u borbi protiv organizovanog kriminala.

Istakao je da srpska policija postigla značajne rezultate u proteklih godinu i po dana i da je dala veliki doprinos u zajedničkim međunarodnim akcijama usmerenim protiv svih oblika kriminala.

Na sastanku je predstavljen projekat "Podrška EU regionalnoj bezbednosti na Zapadnom Balkanu", čiji je cilj jačanje borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, kao i bezbednost granica.

U okviru tog projekta Evrodžast je jedan od partnera koji ga sprovodi u oblasti pravosudne saradnje.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво