Читај ми!

Odbor za kulturu i informisanje nije održan, Ćuta pocepao "Informer"

Sednica Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, koju je za danas zakazao predsednik tog odbora Siniša Kovačević sa predlogom da se razgovara o načinu na koji je sačinjen i objavljen intervju u "Informeru" sa silovateljem Igorom Miloševićem, nije održana jer članovi nisu podržali predlog dnevnog reda. Tokom glasanja o dnevnom redu, zamenik predsednika poslaničke grupe "Moramo – Zajedno" Aleksandar Jovanović Ćuta pocepao je primerak "Informera".

Od 16 prisutnih poslanika, sedam je glasalo za dnevni red, a devet ih je bilo protiv.

Iako sednica Odbora za kulturu i informisanje nije održana, polemike je bilo tokom rasprave o dnevnom redu, a prvi je negodovao poslanik SNS-a Nebojša Bakarec.

"Kada sazivate sednicu bilo kog odbora, morate imati predlog akta. Sednicu ste, po meni, sazvali na nekorektan način. Niste konsultovali nikoga iz većine i konstatujem da je sramota da ste sazvali sednicu sa ovakvim dnevnim redom", rekao je Bakarec i ocenio da je Kovačević pokušao da privatizuje Odbor za kulturu, da uređuje medije i ide u "lov na veštice".

On je odbacio Kovačevićeve tvrdnje tokom jedne emisije da je "tekst u Informeru pustio Vučić u medije da bi prikrio neuspeh u UN".

Tokom obraćanja Bakareca, Aleksandar Jovanović Ćuta je ustao sa mesta i pocepao primerak Informera, nazivajući taj list "đubretom".

Poslanica Srpske napredne stranke Nataša Jovanović, aludirajući na cepanje dnevnog lista Informer, rekla je da bi trebalo sprečiti "ovakve neuspele dramske scene" i poručila da poslanici moraju svoje ponašanje da upodobe sa Poslovnikom.

"Nikada se u Srbiji nije desilo da glavnog i odgovornog urednika jednog lista koji je hteo srpsku javnost da upozna sa jednim slučajem udare po glavi, a posle su ga polivali vodom. Nisu mu dali da dođe do mesta gde vodi i uređuje uvaženi i cenjeli list. To me podseća na vreme kada su neistomišljenici zatvarani na Goli otok. Da postoji Goli otok, vi biste i Vučićevića i Bakareca i mene poslali na Goli otok...", rekla je Jovanovićeva.

Poslanica DS-a Tatjana Manojlović zahvalila je predsedniku Odbora što je, kako je rekla, shvatio važnost teme i zakazao sednicu odbora.

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović pozitivno je ocenio dnevni red odbora, rekavši da je to odličan primer kako treba da radi Narodna skupština.

"Kroz samu raspravu imaćete priliku da istaknete sve što ste rekli. Niko vas ne sprečava da hvalite Infomer, da kažete da je Dragan J. Vučićević savršen novinar, da je intervju bio prava stvar. Ne vidim šta je sporno da se održi sednica", rekao je Obradović.

Kovačević je uoči glasanja o dnevnom redu istakao da se ne radi o tome što je objavljen intervju, navodeći da su novinari intervjuisali i diktatore i masovne silovatelje, ali da to zahteva novinarskog majstora.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво