Читај ми!

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Austrije, Belgije, Kuvajta i Nemačke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Austrije, Belgije, Kuvajta i Nemačke.

U razgovoru sa novim ambasadorom Austrije Kristijanom Ebnerom koji je predao akreditivna pisma, predsednik Vučić je, kako se navodi u saopštenju, izrazio nadu da će tokom njegovog mandata nastaviti konstruktivna i uspešna sveobuhvatna saradnja između Srbije i Austrije i učvršćivanje bliskih i prijateljskih odnosa dveju zemalja.

"Osvrnuvši se na nedavne razgovore koje je sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom vodio na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, predsednik Vučić je istakao da intenzitet susreta pruža doprinos nastavku evropskih integracija i očuvanju stabilnosti našeg regiona i potvrđuje obostranu nameru da dodatno učvrstimo međusobno poverenje i saradnju u oblastima koje su od značaja za obe zemlje", dodaje se u saopštenju.

Predsednik je primio i akreditivna pisma nove ambasadorke Belgije Kati Bugenhout.

"Razgovarali smo o jačanju bilateralnih odnosa i potencijalima za njihovo dalje razvijanje, posebno u oblasti ekonomije, budući da veliki broj belgijskih kompanija uspešno posluje u Srbiji", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Dodao je da je ponovio "da očekujemo podršku Belgije za put Srbije u EU i očuvanje mira i stabilnosti u regionu", kao i da je poželeo novoj ambasodorki dobrodošlicu i uspeh u obavljanju dužnosti.

Akreditivna pisma predsedniku Vučiću predao je i novoimenovani ambasador Kuvajta Faiz Medžbel el Muteiri.

"Uz srdačnu dobrodošlicu ambasadoru El Muteiriju i najbolje želje za uspešan rad u Beogradu, istakao sam zainteresovanost Srbije za intenziviranje političkog dijaloga, ali i za sveukupno unapređenje ekonomske i saradnje na svim poljima, posebno u poljoprivredi, energetici i u oblasti turizma", naveo je predsednik Srbije.

"Srbija ima dugu tradiciju prijateljskih odnosa sa Kuvajtom i u tom duhu ćemo sledeće godine i obeležiti šezdesetogodišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, dok ćemo već sada zajednički ubrzano da radimo na projektima od obostranog interesa", dodao je Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije primio je i akreditivna pisma nove ambasadorke Nemačke Anke Konrad.

"U razgovoru sa ambasadorkom Konrad, poželeo sam joj dobrodošlicu u Srbiju i uspeh u radu, kako bismo zajedno nastavili odličan posao na daljem razvoju bilateralnih odnosa i dodatnom intenziviranju ekonomske saradnje", naveo je predsednik.

Dodao je da je istakao da je Nemačka vodeći privredni partner Srbije.

"Ambasadorka Konrad je rekla da je Srbija važan partner Nemačke, kao i to da očekuje da Srbija uvede sankcije Rusiji", naveo je Aleksandar Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво