Читај ми!

Poslanici grupe Moramo – Zajedno sa šefom misije Saveta Evrope

Poslanici poslaničke grupe Moramo – Zajedno razgovarali su u Skupštini Srbije sa šefom misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijasom Flesenkemperom o saradnji i pomoći te institucije u procesu evropskih integracija. Pokrenuta je i tema slobode medija i istaknuto da bi medijsku pismenost trebalo integrisati u sistem obrazovanja.

Tobijas Flesenkemper je upoznao Nebojšu Zelenovića, šefa poslaničke grupe Moramo-Zajedno i Danijelu Nestorović, članicu Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu sa nizom primera i projekata kroz koje je moguće ostvariti saradnju i komunikaciju sa Savetom Evrope o svim značajnim društvenim temama, saopštila je stranka Zajedno.

Pozvao je na intenzivnu saradnju sa komitetima, ali i pojedinačnim evroparlamentarcima, te posebno naglasio značaj učešća u parlamentarnim delegacijama.

Pokrenuta je i tema slobode medija i istaknuto da bi medijsku pismenost trebalo integrisati u sistem obrazovanja.

To je, kako je ocenjeno u saopštenju, neophodno kako bi imali medijski pismene građane koji će umeti sami da prepozaju istinite od lažnih vesti i da ne bi, dodaje stranka Zajedno, došli u situaciju u kojoj se danas nalazimo, da postoji problem prilikom dodeljivanja dozvola za nacionalnu frekvenciju.

"Sloboda medija je od ključnog značaja za razvoj demokratskog društva. U našoj zemlji građani su često u nemogućnosti da čuju drugo mišljenje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama", navodi se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovala i zamenica šefa misije Saveta Evrope Nada Ćuk.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво