Читај ми!

Lajčak i savetnici Šolca i Makrona razgovarali sa Kurtijem, večeras sa Vučićem

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i savetnici predsednika Nemačke Olafa Šolca i Francuske Emanuela Makrona razgovarali su u Prištini sa premijerom Aljbinom Kurtijem kako dalje u dijalogu.

Miroslav Lajčak je medijima, nakon dvoiposatnog sastanka, rekao da ne može da iznosi više detalja, jer će danas razgovarati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

"Razgovarali smo o dijalogu i o tome kako da pomerimo proces. To je bila iscrpna i važna diskusija i verujem da razumete da ne možemo da iznosimo detalje, jer ćemo danas iste razgovore imati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem", rekao je Lajčak.

Susretom u Prištini Lajčak, Jens Pletner i Emanuel Bon završili su jedan deo svoje današnje misije, a drugi deo očekuje ih u Beogradu.

Šolc i Makron nedavno su imenovali svoje savetnike Pletnera i Bona da pruže direktnu podršku Lajčaku u dijalogu Beograda i Prištine.

"Nedavne tenzije su pokazale da su konstruktivni koraci napred hitno potrebni, kako na praktičnom, tako i na političkom nivou. Stoga smo zadužili naše savetnike za spoljnu i bezbednosnu politiku, Jensa Pletnera i Emanuela Bona, da pruže direktnu podršku Miroslavu Lajčaku u njegovim zalaganjima. Predlažemo da naši savetnici, zajedno sa Miroslavom Lajčakom, posete Kosovo i Srbiju, kako bi istražili mogućnosti da se proces brzo pokrene napred", naveli su Mokron i Šolc, u zajedničkom pismu Vučiću i Kurtiju 4. septembra.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво