Читај ми!

Vučić i Novakova: Odnosi Srbije i Mađarske na istorijski najvišem nivou, sledi period pun izazova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je domaćin predsednici Mađarske Katalin Novak, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Vučić je poručio da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem mogućem nivou u savremenoj političkoj istoriji, i da je saradnja dve zemlje napredovala u svim oblastima, politici, ekonomiji, trgovini. Evropskoj uniji je potrebna Srbija i svaki put ćemo podržati odluke o njenom što skorijem priključenju, rekla je Novakova.

Svečani doček za mađarsku predsednicu je upriličen ispred Palate Srbija, a zatim je usledio razgovor Aleksandra Vučića i Katalin Novak, sastanak delegacija Srbije i Mađarske i konferencija za novinare.

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je mađarskoj predsednici što uvek i na svakom mestu pruža podršku evropskim integracijama Srbije, kao i političkim stavovoma – racionalnim, pragmatičnim, normalnim, koje, kaže, zajednički zastupamo za deo centralne Evrope.

Istakao je i da Mađarska ima razumevanje za sve pokušaje Srbije da pronalazi kompromisno rešenje u dijalogu sa Prištinom.

Dodao je da je važno da postoji bliski dijalog sa mađarskim partnerima, i da se raduje skorom susretu i sa Viktorom Orbanom.

"Uvek ste dobrodošli u Srbiju", poručio je Vučić čestitavši svojoj koleginici iz Budimpešte rođendan, koji je nedavno proslavila.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара