Zakon o diskriminaciji po hitnom postupku

Predlog zakona o zabrani diskriminacije Vlada će poslati Skupštini na razmatranje po hitnom postupku, rekao premijer Mirko Cvetković i naveo da suština zakona neće biti menjana.

Premijer Mirko Cvetković najavio je da će Predlog zakona o zabrani diskriminacije Vlada poslati Skupštini na razmatranje po hitnom postupku, i naveo da njegova suština neće biti menjana.

"Tekst tog zakona je, nakon što su razmotreni predlozi verskih zajednica, donekle korigovan, u smislu pojašnjenja nekih članova, ali njegova suština neće biti menjana," rekao je Cvetković u intervjuu "Politici".

Premijer je ocenio da bi Skupština taj zakon mogla da usvojiti do kraja marta.

Cvetković je rekao da je odlučio da zakon povuče onda kada ga je ministar vera Bogoljub Šijaković obavestio da su verske zajednice apelovale da im se pruži još jedna šansa da daju primedbe na Predlog zakona.

"Šijaković je reagovao u momentu kada je do njega stigla ta informacija. Imajući u vidu da se ne radi samo o primedbama jedne verske zajednice, smatrao sam da pomeranje od nekoliko dana neće izazvati neki poseban problem. Sa druge strane, to je vrlo značajan zakon i potrebno je postići što širi konsenzus. Zato sam dao nalog da se zakon povuče i da se još jednom sagledaju sve primedbe, "objasnio je Cvetković.

Premijer smatra da su ocene da je Vlada podlegla ultimatumu Crkve preoštre.

"Verske zajednice nisu postupile ultimativno. Vlada je mogla i drugačije da postupi i da kaže da je ne interesuju ti stavovi. Međutim, ocenio sam da tih nedelju dana prolongiranja neće predstavljati neki veliki problem. Ispravno sam postupio. Uvek je bolje ostvariti dijalog, nego ići sa onim "mi smo Vlada i nećemo sa vama da razgovaramo", zaključio je premijer Cvetković.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво