Читај ми!

Petković: Kurti posetom severu KiM hteo da izazove tenzije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo je da je poseta premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija severu KiM imala za cilj da izazove tenzije, provokacije i nestabilnost.

Petković je u saopštenju naveo da "o uspešnosti posete Ane Brnabić našoj južnoj pokrajini najbolje svedoči činjenica da je brže bolje, već sutradan, Aljbin Kurti potrčao da se slika na severu Kosova i Metohije".

"Samo što je Anu Brnabić sa oduševljenjem dočekalo više hiljada Srba, dok je Kurti krišom i tajno morao da se šunja severom naše pokrajine, da ga slučajno neki Srbin ne sretne, a jedini koji su ga dočekali jesu pripadnici Rosu", naveo je Petković.

Dodao je da "to najbolje govori koliko Kurti nema šta da traži na severu pokrajine i da je njegova jedina namera da izazove tenzije, provokacije i nestabilnost, uz opsesivnu želju da se snima za društvene mreže".

"Nema sumnje da je Kurti dobro zapamtio kako mu je srpski narod nedvosmisleno pokazao da nema šta da traži na severu Kosova i Metohije kada je poslednji put javno pokušao da kroči u neku srpsku sredinu. Zato sada mora da se prikrada i 'hrabro' snima, da ubedi sebe da je zaista bio na severu", naglasio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM naveo je da je "dobro da je Kurti detaljno gledao posetu predsednice Vlade Srbije Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću jer je mogao da nauči kako se šalju poruke mira, demokratije i stabilnosti i koga Srbi jedino prihvataju za svog premijera".

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво