Читај ми!

Izabrani predsednici odbora za rad i socijalna pitanja i odbora za ljudska i manjinska prava

Poslanica sa liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ Sandra Božić izabrana je za predsednicu skupštinskog Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva. Baćevac ponovo na čelu Odbora za ljudska i manjinska prava.

Sandra Božić je na sednici Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu odgovornost i smanjenje siromaštva poručila da je uverena da će taj odbor odgovoriti na potrebe građana.

"Nadam se da ćemo i u budućem periodu, a znam da je ovaj odbor itekako kvalitetno i dobro radio, nastaviti u istom maniru i da ćemo odgovoriti onome što su potrebe građana", rekla je Božić.

Za njenu zamenicu izabrana je Dragana Rakić iz poslaničke grupe "Demokratska stranka - DS".

Za predsednika skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova danas je izabran Muamer Baćevac iz poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije, koji je i u prethodnom sazivu bio na čelu tog odbora.

Baćevac je na današnjoj sednici zahvalio na ukazanom poverenju i poželeo uspešan rad svim članovima ovog odbora koji je u prethodnom sazivu, kako je rekao, bio jedan od najaktivnijih.

"Ovaj odbor je imao i svoj pododbor koji se bavio posebno problemima romske manjine i nadam se da ćemo i na tom polju uraditi još puno toga. Usvojili smo i dva izuzetno bitna zakona o rodnoj ravnopravnosti i unapredili Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i jako puno radili sa nezavisnim institucijama", rekao je Baćevac.

Dodao je da veruje da sve poslaničke grupe delegiraju ljude koji su veoma iskusni i imaju veliku želju da učestvuju u rešavanju problema u oblasti ljudskih i manjinskih prava i ravnopravnosti polova.

Za njegovog zamenika, na sednici odbora, izabrana je Nataša Tasić Knežević iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

Sednici je, do izbora predsednika, predsedavao najstariji član odbora što je u ovom slučaju Nada Macura iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

Ovih dana je u toku formiranje skupštinskih odbora u novom skupštinskom sazivu.

Juče je formiran Odbor za dijasporu i Srbe u regionu, sa predsednicom Milicom Đurđević Stamenkovski, kao i Odbor za zdravlje i porodicu čiji će predsednik biti specijalista urologije, primarijus i doktor medicinskih nauka Darko Laketić, inače docent na Institutu za anatomiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Laketićev zamenik biće lider Dveri Boško Obradović.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво