Читај ми!

Vučić: Ne laki razgovori sa Lajčakom i Eskobarom, zaštitićemo interese Srba na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je posle sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom da razgovori nisu bili laki i da će se nastaviti večeras.

Predsednik Srbije je posle razgovora u video poruci na Instagram nalogu "budućnostsrbije" rekao da razgovori nisu bili laki i da se nastavljaju večeras u 22 sata.

"Nadam se kompromisu, ali interese Srba na KiM zaštitićemo svakako!", poručio je Vučić.

Predsednik je Srbima na KiM poručio da će se uvek boriti za mir i stabilnost i da ni jednog sekunda neće odstupiti od naših vitalnih nacioinalnih i državnih intersa.

"Nećemo odstupiti pre svega od vaših interesa, vaše bezbednosti i sigurnosti", poručio je Vučić.

Mirioslav Lajčak je na Tviteru posle susreta objavio da je sastanak sa Vučićem predstavljao tešku, ali i odgovornu diskusiju.

"Imao sam tešku ali odgovornu diskusiju sa predsednikom Srbije. Preneo sam poruke i istakao da svi sporazumi postignuti u okviru dijaloga moraju da budu sprovedeni, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. Nastavićemo razgovore kasnije večeras", napisao je Lajčak.

Eskobar, koji je zajedno sa Lajčakom oko 17,40 napustio zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, rekao je da ceni posvećenost miru srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

"Imali smo težak i dugačak sastanak sa predsednikom Vučićem. Cenimo posvećenost predsednika miru i stabilnosti. Nastavljamo dalje", saopštio je Eskobar, a prenela američka ambasada na Tviteru.

Razgovori u Predsedništvu završeni su oko 17,40 časova, a sastanku su prisustvovali i ambasadori SAD i EU u Srbiji, Kristofer Hil i Emanuel Žiofre.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво