Читај ми!

Mehaj: Kosovo domaćin vežbe "Defender Europe 23"

Ministar odbrane u Prištini Armend Mehaj najavio je da će Kosovo biti domaćin najveće terenske vežbe u regionu Balkana "Defender Europe 23", dodajući da su u toku pripreme, nabavka opreme i završetak infrastrukture.

"Na 'Defender Europe 23' kosovska vojska učestvovaće sa dva puka. Tokom ove vežbe planira se validacija pešadijskih kapaciteta KBS-a na nivou puka, od strane specijalizovanih jedinica za validaciju vojske SAD", preneo je Mehaj preko društvenih mreža.

Vežba "Branilac Evrope 21" održana je prošle godine u Albaniji na više od 30 poligona, i na njoj je učestvovalo preko 28.000 vojnika.

Fokus vojne vežbe, rekao je tada albanski premijer Edi Rama, bio je na demonstraciji spremnosti Sjedinjenih Američkih Država za interakciju sa vojskom partnera NATO-a radi povećanja sigurnosti u regionu Zapadnog Balkana i Crnog mora.

U dvonedeljnim vojnim vežbama, od 17. maja do 2. Juna 2021. godine, u šest baza u Albaniji učestvovalo je 6.000 američkih vojnika, a prisutni su bili i vojni brodovi iz Velike Britanije.

Zapadna vojna alijansa vežbu "Branilac Evrope 22" organizovala je u Evropi i Africi, I uključivala je više od 3.268 američkih i 5.887 vojnika iz 11 savezničkih i partnerskih zemalja, uključujući Dansku, Estoniju, Nemačku, Francusku, Letoniju, Litvaniju, Holandiju, Poljsku, Slovačku, Švedsku i Veliku Britaniju.

 

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво