Читај ми!

Stefanović: Jačanje vojske poruka građanima da ne brinu za bezbednost zemlje

Odluka predsednika Aleksandra Vučića da Vojska Srbije i njeno jačanje budu važan prioritet i u narednom periodu, jasna je poruka građanima Srbije da mogu da budu spokojni i da ne treba da brinu za bezbednost zemlje, poručio je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Svi koji čine naš sistem odbrane i te kako razumeju složenost situacije u svetu, te je odluka o novom povećanju plata za vojnike, koju je predsednik saopštio, utoliko značajnija, istakao je ministar odbrane.

"Podsetiću da će to biti četvrto povećanje plata za našu vojsku u roku od dve godine, što će biti od ogromne važnosti za njeno jačanje, ali i jasno pokazuje koliko naša država ceni svoje ljude u uniformi.

Istovremeno, direktna podrška predsednika za opciju redovnog služenja vojnog roka veoma važan je aspekt za ukupnu spremnost i dobru organizaciju našeg sistema odbrane. Uz stalnu i promišljenu modernizaciju naših oružanih snaga, koju ćemo nastaviti i u budućem periodu, Srbija nastavlja da razvija svoje odbrambene snage na najvišem nivou, kao jedan od svojih najvažnijih državnih prioriteta", poručio je Stefanović.

Ministar odbrane smatra da samo na taj način, kroz kontinuirano jačanje sistema odbrane, Srbija može da osigura svojim građanima punu bezbednost, zaštitu suvereniteta, ali i da ostvari sve druge postavljene ciljeve i prioritete.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво