Читај ми!

Petković nemačkom ambasadoru u Prištini: Zašto Nemačka nije uradila ništa povodom ZSO?

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na Tviter objavu nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea, upitao ga zašto Nemačka nije učinila ništa povodom Zajednice srpskih opština (ZSO) i poručio mu da pre bilo kakvih jednostranih interpretacija pažljivo pročita prethodne sporazume.

Petar Petković je reagovao na objavu na Tviteru Jorna Rodea u kojoj nemački ambasador u Prištini navodi da je u razgovoru sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani istakao da su odluke Prištine o registarskim tablicama i ulazno-izlaznim dokumentima legitimne i potpuno u skladu sa Briselskim sporazumima.

"Predstavnik Nemačke u Prištini ne govori istinu! Kako to da su kršenje sporazuma i nasilni potezi Aljbina Kurtija legitimni? Kako je ukidanje neutralnog statusa KS tablica od strane Prištine legitimno? Kako to da nemački diplomata u Prištini ćuti o tome?", naveo je Petković na Tviteru.

Petković je upitao i kako to da je legitimno konfiskovati lična dokumenta Srba na Kosovu i Metohiji.

"Gde to piše? Šta je bilo sa uspostavljanjem Zajednice srpskih opština koju Srbi čekaju skoro 10 godina i koja je jedina stvar u skladu sa Briselskim sporazumom?", napisao je Petković.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара