Читај ми!

Rakić američkom ambasadoru: Srbi neće da trpe pritisak

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi i predsednik Srpske liste Goran Rakić preneo je ambasadoru SAD Džefriju Hovenijeru da srpski narod na Kosovu neće trpeti nikakve pritiske kada je u pitanju ostvarenje osnovnih prava

Goran Rakić je rekao da sva dešavanja i celokupna kriza koja se dogodila prethodnih dana, mogu da se rešavaju isključivo razgovorom uz potpuno poštovanje osnovih potreba Srba.

"Umesto da danas imamo formiranu Zajednicu srpskih opština, koja je sporazumom iz Brisela trebalo da se formira još pre devet godina, i da se preko njenih mehanizama rešavaju problemi koje imamo, mi i dalje tražimo njeno formiranje, što je nedopustivo", rekao je Rakić na sastanku održanom u Prištini.

Rekao je da će Srbi da budu konstruktivan partner u donošenju dobrih odluka za narode na Kosovu i u cilju boljeg položaja svih zajednica ali i žestok protivnik svega onoga što može da ugrozi položaj koji imaju, a koji danas nije ni malo zavidan.

Na kraju sastanka Rakić je naglasio da jedino iskrenom voljom svih strana može se prevazići kriza koja danas postoji i da jednostrani potezi nikako ne mogu dovesti do rešenja problema, koji su danas veoma veliki, navodi se u saopštenju iz Rakićevog kabineta.

Hovenijer se nakon sastanka obratio medijima, rekavši da je upoznao Rakića sa stavom koji SAD imaju o merama reciprociteta, a koje su, kako je rekao, u skladu sa briselskim sporazumima.

"Podsetio sam ga na neke stavove SAD po ovim pitanjima, koji su podrazumevali mere reciprociteta Vlade Kosova koja je želela da ih sprovede. Iz naše perspektive one su u skladu sa briselskim sporazumima i legitimni su", rekao je Hovenijer, preneli su mediji na albanskom.

Takođe, rekao je da je Rakića upoznao sa stavom SAD o Milanu Radoičiću, koji je sankcionisan od strane Ministarstva finansija SAD.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи