Читај ми!

Dveri predale zahtev za obrazovanje anketnog odbora za RGZ i EPS

Poslanička grupa Srpski pokret Dveri - Patriotski blok uputila je zahtev predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije za formranje anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i štete nastale kolapsom informacionog sistema Republičkog geodetskog zavoda i stanja u Elektroprivredi Srbije, kao i utvrđivanja odgovornosti nadležnih državnih organa i pojedinaca.

Ovim povodom, poslanička grupa Srpski pokret Dveri - Patriotski blok saopštila je da infrastruktura i podaci Republičkog geodetskog zavoda predstavljaju imovinu od izuzetnog značaja, te da eventualne zloupotrebe mogu dovesti do nesagledivih posledica.

To su, kako navode, "građani i osetili".

"Nakon ogromnih ulaganja u opremu i softver, navodni banalni napadi sa Sejšela potpuno su paralisali sistem koji i danas nije u potpunosti funkcionalan. Građani prijavljuju iznenadne pojave hipoteka na imovini, potom i nemogućnost da vide svoje imovinu i razne druge greške", piše u saopštenju.

U vezi sa EPS-om, ova poslanička grupa smatra da je neophodno utvrditi kako je došlo do havarije i zašto se pojavio manjak uglja i korišćenje blata, i ko je u vreme najveće energetske krize doveo do toga da uvozimo struju.

"Neophodno je i sagledati stanje u EPS, broj zaposlenih, zakonitost upravljanja i utvrditi mere za hitnu konsolidaciju sistema pred zimu", piše u saopštenju.

Navode da će po svim važnim pitanjima reagovati i insistirati da se sazna istina, a da se odgovorni procesuiraju.

"Godine lošeg upravljanja, korupcije i lažnih diploma neće i ne mogu plaćati građani već oni koji su uspostavili sistem korupcije i nesposobnih partijskih kadrova", dodaju u saopštenju.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво