Читај ми!

Kurti tvrdi da nema opasnosti od destabilizacije

Nema mesta napetosti niti opasnosti od destabilizacije zbog sutrašnjeg početka primene odluke Prištine o preregistraciji vozila i ličnim kartama, izjavio je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Aljbin Kurti smatra da nema opasnosti od destabilizacije zbog odluke Prištine o reciprocitetu sa Srbijom, kada je reč o dokumentima, čija će primena početi sutra.

Aljbin Kurti je na pres-konferenciji rekao da se radi na tome da sutra sve prođe kako treba, prenosi Reporteri.

Dodao je da neće biti uzimana dokumenta od građana koji na Kosovu i Metohiju ulaze iz centralne Srbije, već da će oni dobijati deklaracijski list.

Kurti je ocenio da nema mesta napetosti niti opasnosti od destabilizacije jer je, prema njegovoj tvrdnji, reč o legitimnom i legalnom potezu Prištine.

Nije želeo da odgovori na pitanje da li se i on, kao i predsednik Aleksandar Vučić, obratio ambasadorima Kvinte i da li oni podržavaju najavljene mere.

U Prištini je, posle sednice tamošnjeg Saveta bezbednosti, saopšteno da od 1. avgusta počinje primena odluke od 29. juna o početku konverzije registarskih tablica na RKS tablice i o ulasku na KiM sa privremenim deklaracijskim listovima koji zamenjuju lična dokumenta iz centralne Srbije.

Takođe, kako je saopšteno, rok za prekrivanje simbola i državnih oznaka Srbije za vozila koja ulaze na Kosovo i Metohiju produžava se do 31. oktobra.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво