Читај ми!

Rakić sa šeficom UNMIK-a: Dijalog nema alternativu

Značaj konstruktivnog pristupa u rešavanju mnogih problema koji opterećuju normalno funkcionisanje srpske i ostalih nevećinskih zajednica, kao i neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine i rešavanje otvorenih pitanja na putu boljih odnosa između srpskog i albanskog naroda, teme su o kojima je danas, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, razgovarao sa šeficom Misije Ujedinjenih nacija u Prištini (UNMIK) Karolin Zijade.

"Živimo u jako izazovnom vremenu u kome svi moramo da pokažemo maksimalnu ozbiljnost kako bi uticali na pre svega nestabilnu bezbednosnu situaciju i izbegli sve ono što može dodatno da je ugrozi. Mi ulažemo maksimalne napore da sve nesuglasice rešimo na način da obe strane budu zadovoljne i za tako nešto nam je potrebno razumevanje svih relevantnih faktora", rekao je Rakić, a saopšteno iz njegovog kabineta.

Istakao je da trajni mir nema alternativu i da se na njemu mora insistirati i raditi konstantno.

"Imamo učestale incidente i napade na Srbe, ugroženost njihove imovine i objekata Srpske pravoslavne crkve, što pokazuje u kolikoj je meri ona ugrožena", naveo je Rakić.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво