Читај ми!

Vučić: Gledamo da povećanje cena struje i gasa ne bude više od 10 posto;  Tri puta sam pokušao da odem u Jasenovac

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da se srpske vlasti trude da povećanje cena struje i gasa za stanovništvo ne bude više od 10 odsto. Napomenuo je da je suštinski zadovoljan razgovorima koje je vodio sa strankama koje su prešle cenzus na izborima. Većina je razumela težinu situacije sa kojom se suočavamo, ne našom krivicom. Ne znači da smo se u svemu saglasili, rekao je Vučić. Kada je reč o zabrani odlaska u Jasenovac, kaže da je ovo bilo treći put da pokuša da ode i oda poštu svim žrtvama. Nikada nije bilo vreme za odlazak u Jasenovac, ocenio je Vučić na konferenciji za novinare.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare, upoznao je javnost sa zabranom odlaska u Jasenovac,  razgovorima o Vladi i ostalim najaktuelnijim temama.

 

Vučić je rekao da je zadovoljan razgovorima koje je obavio sa predstavnicima izbornih lista, u okviru konsultacija o mandataru nove vlade, dodajući da mu se čini da je većina političkih stranaka razumela težinu situacije sa kojim se suočavamo.

"Važno je da smo razgovore obavili, iako oni ne znače da smo se u svemu saglasili i da po mnogiim pitanjima mislimo isto ili slično, ali smo mogli da razgovaramo, što je dobro za sprsku demokratiju", rekao je Vučić u obraćanju javnosti. 

Rekao je da će mandatar za sastav nove biti ili sa liste SNS-a, ili eventualno sa liste nekog od koalicionih partnera, sa kojima bi trebalo da se napravi dogovor za 10-15 dana. 

Govoreći o energetskoj situaciji, predsednik je istakao da kada bude došlo do povećanja cene struje i gasa, da ono neće iznositi za stanovništvo više od 10 odsto.

"Kada bude bilo povećanja cena, gledaćemo da to povećanje cena električne energije i gasa ne ide preko 10 odsto za naše stanovništvo", rekao je Vučić.

Predsednik je upoznao javnost i sa zabranom odlaska u Jasenovac.

Naveo je da se informacija o tome da mu je zabranjen odlazak u Jasenovac prvo pojavila u hrvatskim medijima juče ujutru, dok iz Srbije nije bilo reakcije jer je naša zemlja želela da protestnu notu hrvatskom ambasadoru uputi u tišini. 

Vučić je rekao da što se nas tiče mi hoćemo da imamo civilizovanu komunikaciju sa Hrvatskom. "Nemam problem sa tim što me nečiji mediji ne podnose", kaže Vučić.

"Da biste znali kako da se ponašate u budućnosti, morate da znate i šta se desilo u prošlosti. Biće promene i u obrazovnom sistemu", rekao je Vučić. 

Ocenio je i da je sramota da 81 godinu od kada je osnovan jedan od najstrašnijih nacističkih logora smrti u Evropi, nijedan predsednik Srbije nije bio u Jasenovcu.

"Rekao sam da želim da odem za vreme mandata da pokažem poštovanje prema žrtvama i pokažem da nećemo zaborvaiti srpske žrtve i jevrejske i romske i svih drugih koji su tu na monstrouzan način ubijani", rekao je Vučić. 

Predsednik je, na pitanje novinara da li ima saznanja koje su preneli grčki mediji da su Grci uložili protest i Srbiji zbog toga što nisu imali saznanja o tovara u aviona koji se srušio na severu Grčke, rekao da nema nikakva saznanja o tome, ali da ne zna zbog čega bi to uradili pošto je Srbija ispoštovala sve procedure i da je sve čisto kao suza. 

Predsednik Vučić završio je konsultacije sa predstavnicima političkih stranaka

Vučić je juče trebalo da privatno poseti Jasenovac, međutim, to mu nisu dozvolile hrvatske vlasti.

Ta vest naišla je na brojne reakcije. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво