Читај ми!

Vulin: Pokret socijalista će biti podrška Vučiću, bio ja ili ne bio u Vladi

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin istakao je, na obeležavanju 14. godine rada i postojanja partije, da Pokret socijalista ostaje posvećen borbi za očuvanje najviših interesa Srbije i srpskog naroda, te da će, bio on deo nove Vlade ili ne, Pokret socijalista sa njim na čelu nastaviti da pruža snažnu podršku politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je istakao da su stavovi Pokreta socijalista veoma jasni.

"Mi smo za vojnu neutralnost, nismo za uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, mi smo za bezuslovno očuvanje Republike Srpske i za tvrdoglavu i upornu borbu za očuvanje našeg suvereniteta na Kosovu i Metohiji. Mi smo za nastavak borbe za socijalnu pravdu, za nastavak očuvanja Srbije kao samostalne i suverene zemlje. I to jedino može da garantuje predsednik Vučić i niko drugi. I zato smo pouzdan i lojalan saborac SNS-a. Bili mi ili ne bili u Vladi, a o tome ćemo odlučiti Aleksandar Vučić i ja, i nijedan američki ambasador kao i nijedan član G 17, kako god mi da odlučimo, odlučićemo tako da nastavimo da sprovodimo ovu politiku. Pokret socijalista će biti podrška Vučiću, bio ja ili ne bio u Vladi", poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić je jedini slobodan državnik u Evropi, koji je imao hrabrosti da ne uvede sankcije Ruskoj Federaciji, jedini koji je uspeo da sačuva samostalnu spoljnu politiku.

"Ja sam ponosan što zajedno sa vama tu politiku podržavam, što sam deo te politike. To se ne može promeniti. Predsednik Aleksandar Vučić je čovek koji nas je okupio, objedinio, vratio poverenje srpskog naroda, uverenje da srpski narod može da bude uspravan, da može da bude vredan svoje istorije", poručio je lider Pokreta socijalista.

Dodao je da se nekada njegovi stavovi i stavovi predsednika Vučića ne podudaraju, ali da se apsolutno slažu da Srbija mora da bude slobodna i nezavisna.

"Nekad se ne slažemo oko pojedinih poteza i ideja, ali predsednik Vučić i ja se apsolutno slažemo oko toga da Srbija mora da bude nezavisna, da mora da bude samostalna, da mora da bude vojno neutralna i da brine samo o sebi i Srbima gde god oni da žive. I to se neće promeniti bio ja na vlasti ili u opoziciji i bio predsednik Vučić na vlasti ili u opoziciji. Ovo se nikada neće promeniti. Nikada", poručio je lider PS-a.

"Danas je ustaška vlada Andreja Plenkovića zabranila predsedniku Republike Srbije i predsedniku svih Srba, ali i važnije od toga, unuku jasenovačke žrtve, da dođe u privatnu posetu Jasenovcu. Bez kamera, bez protokola, možda sa cvetom. Da obiđe mesto gde mu je možda i deda sahranjen, jer znamo da je od ustaša zaklan negde na tom prostoru. Danas su mu ustaše zabranile da dođe u Jasenovac, a ja, kao ministar unutrašnjih poslova, zbog te zabrane, ne misleći isto kao predsednik Vučić, zabranio sam ulazak hrvatskim funkcionerima, nosiocima službenih i diplomatskih pasoša, bez posebnog obrazloženja, a kad dođu, posebno će se Uprava granične policije baviti svakim od njih.  I tako će biti dok sam ja ministar unutrašnjih poslova ili dok Hrvatska ne počne da se ponaša  kao da nije NDH. Pa ko duže izdrži", poručio je lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво