Читај ми!

Selaković odgovara Radmanu: Srbija će znati da zaštiti dostojanstvo

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je, reagujući na reči hrvatskog ministra Gorana Grlića Radmana, a povodom zabrane predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da dođe u privatnu posetu Jasenovcu, da je Radman u svom obraćanju izneo neistine, dodajući da Zagreb ne bi trebalo da bilo kome drži lekcije o iskrenosti. Ko god da očekuje da ćemo da sedimo i da ćutimo, taj se grdno prevario, istakao je Selaković i dodao da će Srbija znati da zaštiti dostojanstvo.

Selaković  se danas drugi put obrati javnosti, nakon izjave njegvog hrvatskog kolege.

"Moj hrvatski kolega se obratio javnosti, govorio o stvarima koje najblaže rečeno nisu tačne", rekao je Selaković i izrazoi očekivanje da predsednik Vučić sutra u obraćanju iznese i konkretne detelje kojima će se pokazati da mnoge stvari nisu istina.

Upečatljivo je, kaže Selaković, i da hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova poseduje neku vrstu instrumenta kojim meri nečiju iskrenost.

"Čuli smo da namera Vučića da ode na mesto fabrike smrti 1941- 1945, gde su u nacističkoj NDH stotine hiljada srpskih žena, dece staraca, mladića... ostalo bez života na najbrutalniji mogući - nije shvaćena kao iskrena i ne kao odavanje pijeteta, već da je rezultat zadovoljenja unutarpolitičkih potreba pre formiranja vlade", rekao je Selaković. 

Upitao j da li se sve to čini poznato -čista autoprojekcija.

Selaković je ukazao i da predstavnici i potomci žrtava, bez obzira da li su Srbi, Jevreji, Romi, ne žele da prisustvuju manifestaciji iza koje stoji hrvatska država, jer ne vide iskrenost u tome.

"I sada će oni da drže lekciju iz iskrenosti", rekao je Selaković.

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman optužio je prethodno predsednika Srbije Aleksandra Vučića za provokaciju, tvrdeći da je zvanični Zagreb za njegovu planiranu posetu Jasenovcu saznao "nezvaničnim kanalima".

Povodom zabrane posete predsedniku Vučiću Jasenovcu reagovali su i brojni predstavnici vlasti. 

 

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара