Читај ми!

Rau u Prištini: Radimo na pomirenju, važna nam je stabilnost

Predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), ministar spoljnih poslova Poljske Zbignjev Rau izjavio je u Prištini da će ta organizacija raditi na unapređenju društva i stabilnosti na Kosovu i regionu.

"Ovde smo da potvrdimo pomoć OEBS-a na svim poljima. Nastavićemo sa posvećenošću da se unapredi demokratsko društvo. Potrudićemo se da nastavimo sa doprinosom održavanju stabilnosti", rekao je Rau u kratkom obraćanju medijima u Prištini.

Naveo je da je cilj njegove posete da se sastane sa institucionim liderima, partnerima i samom upravom OEBS-a, kako bi se iz prve ruke informisao o borbi protiv korupcije, slobodi medija i izbornom procesu.

"Razgovarali smo o oblastima u kojima OEBS može da pruži pomoć. OEBS ceni saradnju sa lokalnim vlastima. Nadam se da će to doprineti pomirenju u Jugoistočnoj Evropi, jer nam je važna stabilnost u ovom delu", naveo je Rau.

Na Tviter nalogu OEBS-a navedeno je da se Rau u Prištini sastao sa predstavnicima centralnih vlasti, a da su razgovori bili fokusirani na saradnju sa OEBS-om i podršku te organizacije u planiranju i sprovođenju misije.

Zbignjev Rau se tokom dana u Prištini odvojeno sastao sa predsednicom Vjosom Osmani, kao i sa ministrom za zajednice i povratak Goranom Rakićem.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво