Читај ми!

Brnabićeva ukrajinskom ambasadoru: Podržavamo sve napore usmerene na pregovore

Premijerka Ana Brnabić sastala se sa novim ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačom sa kojim je razgovarala o aktuelnoj situaciji u toj zemlji i mogućnostima podrške ukrajinskom narodu i izbeglicama koji se nalaze u Srbiji.

Premijerka Brnabić je izrazila duboku zabrinutost i žaljenje zbog situacije u Ukrajini i istakla da dve zemlje i narodi imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose.

Prema njenim rečima, Srbija je opredeljena za poštovanje međunarodnog prava, uvažavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i mirno rešavanje sporova, i spremna da pruži svu moguću pomoć i podršku izbeglima iz ove zemlje, koji trenutno borave u Srbiji.

Ambasador Tolkač zahvalio je na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ugroženim ukrajinskim civilima, kao i na humanim uslovima po najvišim standardima koje omogućava raseljenima, uključujući i boravišne i radne dozvole.

Ukrajinski ambasador je predstavio plan oporavka i obnove zemlje i pozvao Srbiju da podrži ove aktivnosti.

Predsednica vlade ponovila je da se Srbija zalaže za mirno rešavanje sporova i podržava sve napore koji su usmereni na pregovore dve strane i naglasila da će Srbija sa pažnjom nastaviti da prati situaciju i pruža podršku ukrajinskom narodu.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара