Читај ми!

Brnabić s predsedavajućim OEBS-a o saradnji i EU integracijama

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je s predsedavajućim OEBS-a i ministrom spoljnih poslova Poljske Zbignjevom Rauom o saradnji s tom evropskom organizacijom, bilateralnim odnosima dveju zemalja, kao i i evropskim integracijama Srbije.

Ana Brnabić je u razgovoru s Zbignjevom Rauom istakla značaj koji Srbija pridaje OEBS-u i ulozi koju ta organizacija ima u oblasti evropske bezbednosti.

Pohvalila je rad operacija na terenu, a posebno Misije OEBS-a, sa kojom Srbija od njenog uspostavljanja ima izuzetnu saradnju i koja daje značajan doprinos u sprovođenju reformskih procesa.

Kada su u pitanju reforme u oblasti vladavine prava, Brnabić je poručila da je Vlada  posvećena radu na unapređenju sveukupnog medijskog okruženja i da je u tome OEBS izuzetno važan partner.

Istakla je da ta Organizacija predstavlja i most saradnje između vlade, s jedne strane, i medija i organizacija civilnog društva, s druge, ističući da će jedan od ključnih prioriteta i buduće vlade biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i medija.

Zbignjev Rau je posebno istakao kvalitet zakonodavnog okvira za zaštitu i unapređenje prava nacionalnih manjina u Srbiji i izrazio spremnost da nastavi saradnju po tom pitanju.

Premijerka je istakla da su odnosi dveju zemalja tradicionalno prijateljski i zahvalila šefu poljske diplomatije na podršci koju pruža evropskom putu Srbije i Zapadnog Balkana.

Takođe, zahvalila je Rauu na naporima u građenju dobrih odnosa dveju država i dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu OEBS-a i Srbije.

 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво