Читај ми!

Petkoviću zabranjen ulazak na KiM

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću prištinske vlasti su zabranile da poseti KiM. On je trebalo da prisustvuje otvaranju trga u selu Gornje Kusce u opštini Gnjilane, čiju je izgradnju finansirala Kancelarija za KiM.

Petar Petković je saopštio da na veliki praznik Petrovdan Aljbin Kurti "nastavlja da se iživljava i gazi sve sporazume, pogotovo sporazum o zvaničnim posetama".

"Ja se nalazim na prelazu Končulj, gde mi je sedmi put zaredom zabranjen ulazak na prostor Kosova i Metohije. Ja sam svoju posetu uredno i na vreme najavio, međutim Priština mi zabranjuje ulazak na prostor Kosova i Metohije", naveo je Petković.

Rekao je i da je o zabrani obavestio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Pritšine Miroslava Lajčaka.

"Ako se ovako Kurti odnosi prema glavnom pregovaraču u dijalogu, ako se meni, mimo svih sporazuma i dogovora, zabranjuje ulazak na prostor Kosova i Metohije, jasno vam je kako se onda tek Priština odnosi prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, koji svaki dan ispašta zbog terora Aljbina Kurtija. Ja sam o kršenju ovog sporazuma i ponašanju Aljbina Kurtija odmah obavestio gospodina Lajčaka, predstavnike Evropske unije i SAD. Oni su mi odgovorili da je ovo jasno kršenje sporazuma, ali i da se radi o nekakvim tehničkim greškama, zbog čega ja danas nisam mogao da uđem na prostor Kosova i Metohije", poručio je Petković.

Istakao je da je čudno da se o tehničkim greškama uvek radi kada su u pitanju Srbi i predstavnici Beograda.

"Ja sam danas poslao novu najavu i sutra u isto vreme ću ponovo biti na prelazu Končulj, kako bih se uverio da li je reč o tehničkoj grešci ili je reč o samovolji Aljbina Kurtija koji želi na sve načine da pogazi sporazume", zaključio je Petković. 

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара