Читај ми!

Vučić sa šefom poljske diplomatije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Poljske i predsedavajućim Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju Zbignjevom Rauom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.

U razgovoru sa šefom poljske diplomatije Aleksandar Vučić je istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i na visokom nivou i naglasio da je neophodno intenziviranje ekonomske saradnje, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsednika.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija veoma ceni odličnu saradnju sa OEBS-om, kao važnim formatom za dijalog o gorućim pitanjima u oblasti evropske bezbednosti, posebno u aktuelnim geopolitičkim prilikama i zahvalio na podršci koju Poljska pruža Srbiji i regionu Zapadnog Balkana na polju evrointegracija.

Ministar Rau je pozdravio ulogu Srbije u OEBS-u, kojom, kako je rekao, daje snažan doprinos multilateralizmu i naglasio značaj reformi koje Srbija sprovodi na evropskom putu.

Dvojica sagovornika su razgovarala i o situaciji na Zapadnom Balkanu i naglasila neophodnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu, što je predsednik Vučić svrstao među spoljnopolitičke prioritete Srbije.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво