Читај ми!

Petković o odluci Prištine: Direktan udar na sve Srbe i južno i severno od Ibra

Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvornije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji, kaže direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova "KM", "GL", "PR", "UR" i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra, istakao je Petar Petković u saopštenju.

Istakao je da je nedopustivo da na ovakvu pretnju sukobom i odmazdom predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevešti, dok Aljbin Kurti priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe krajem septembra.

"Svojim ćutanjem, postaju direktni saučesnici nove destabilizacije prilika na terenu u režiji Aljbina Kurtija, izazvane novom jednostranom odlukom vlasti u Prištini. Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da budu proganjani, ubijani i da im se oduzima legitimno stečena imovina i to dobro treba da znaju svi i u Prištini i Briselu", zaključio je Petković.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво