Читај ми!

Aleksandar Šapić novi gradonačelnik Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su kandidata SNS-a Aleksandra Šapića za novog gradonačelnika. Njegova zamenica biće Vesna Vidović.

Aleksandar Šapić, prvi na listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" na aprilskim izborima, izabran je na sednici Skupštine grada Beograda za 68. gradonačelnika prestonice.

Za zamenicu gradonačelnika izabrana je Vesna Vidović, takođe iz redova naprednjaka. Tajnim glasanjem izabrano je i 13 članova Gradskog veća koje je Aleksandar Šapić predložio.

Za članove Gradskog veća izabrani su Miloš Dangubić, Zoran Adamović, Steva Marušić, Goran Spasojević, Boris Bursać, Vuk Mirčetić, Aleksandra Čamagić, Marija Leković, Nebojša Petrović, Ružica Belanović, Igor Mušić, Violeta Filip i Slobodan Šolević. 

Šapić i Vidovićeva, kao i 13 članova gradskog veća izabrani su glasovima svih 57 odbornika od 110 odbornika koji su glasali.

Opozicioni odbornici nisu učestvovali u glasanju za nove gradske čelnike.

Šapić: Želim da Beograd bude grad šampion 

Novoizabrani gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio je da će učiniti sve da ne prokocka poverenje sugrađana koji su glasali za listu oko SNS, te da ga radom opravda, kao i da ih ni na jedan način ne razočara.

U obraćanju odbornicima, rekao je da želi da Beograd bude "grad pobednik, grad šampion".

"Želim da sa ove govornice poručim da ću se jednako boriti za interese svih Beograđana i da je moja obaveza da budem pravedan gradonačelnik bez obzira na bilo čiju političku nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost", poručio je Šapić.

Istakao je da vreme koje proživljavamo – ratne, ekonomske i političke krize – ne bi trebalo da bude nešto što će nas uplašiti, te naglasio da će pitanja snabdevanja energenata, grejanja, javnog prevoza biti najvažnija pitanja.

"Sve gradske službe moraće da rade više i bolje nego do sada", izjavio je novi gradonačelnik.

Rekao je da nema odustajanja kada je reč o metrou, obilaznici, novom Savskom mostu, tunelu od Karađorđeve, Topčiderskom tunelu, unutrašnjem magistralnom prstenu, fabrikama o prečišćavanju otpadnih voda.

Naveo je i da želi da podstiče različitosti, da još više otvara Beograda i da ga čini mestom u kome će se svako osećati kao kod kuće.

"Želim grad najbolji od svih, želim grad šampiona", rekao je Šapić.

Naveo je i da će njegova vrata uvek biti otvorena za sve građane, kao i da je on spreman da čuje sve konstruktivne predloge. 

Predsedništvo SNS-a u četvrtak je većinom glasova usvojilo predlog Gradskog odbora stranke u Beogradu da Šapić bude kandidat za gradonačelnika.

Aleksandar Šapić je od 2009. do 2012. godine bio pomoćnik gradonačelnika Beograda, a potom je deset godina bio na čelu najveće opštine u Srbiji – Novog Beograda.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво