Читај ми!

Brnabićeva sa potpredsednikom EBRD-a: Na listi prioriteta ulaganja u infrastruktuu i obnovljive izvore energije

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alenom Pijuom o nastavku zajedničkog rada na realizaciji projekata koji će doprineti razvoju srpske ekonomije.

Ana Brnabić je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakla značaj podrške EBRD-u u oblastima energetske efikasnosti, razvoju IT sektora, kao i zaštiti životne sredine, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Predsednica Vlade je istakla da su na listi prioriteta ulaganja u infrastrukturne projekte i u obnovljive izvore energije.

Upoznala je sagovornika sa napretkom procesa reformi u oblastima ekonomije i obrazovanja, kao i u podizanju ekološke svesti kod najmlađih u okviru školskog programa i značajnom uspehu u domenu digitalizacije.

Premijerka je naglasila da je u narednom periodu prioritetni cilj ulaganje i jačanje IT sektora, u čemu bi podrška EBRD bila od izuzetnog značaja.

Piju je rekao da ta banka nastavlja da podržava Srbiju kroz projekte od vitalnog značaja, i najavio nova ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво