Читај ми!

Nikodijević: Uskoro sednica na kojoj će biti izabran gradonačelnik Beograda

Vrlo brzo će biti održana sednica na kojoj ćemo dobiti gradonačelnika Beograda, navodi za RTS novoizabrani predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.

Nikola Nikodijević je, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao da će u nekoliko narednih dana saopštiti termin sednice na kojoj će se birati gradonačelnik i članovi Gradskog veća.

"Zakon kaže 30 dana je maksimalni rok, mnogo pre tog roka, u narednih nekoliko dana saopštiću termin održavanja sednice, ali vrlo brzo će biti održana sednica na kojoj ćemo dobiti gradonačelnika Beograda", kaže Nikodijević.

Navodi da će Aleksandar Šapić biti kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda.

"Nesumnjivo je da će Aleksandar Šapić biti kandidat SNS-a, sa obzirom na to da je njihov Gradski odbor to juče utvrdio. Mislim da oni u četvrtak imaju predsedništvo. Svaka stranka ima svoj Statut po kome utvrđuje listu svojih kandidata. Oni su kandidovali gospodina Šapića koji je bio prvi na izbornoj listi ‘Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, za grad Beograd’", kaže Nikodijević.

Govoreći o radu u Gradskoj skupštini, on je istakao da postoji specifičan metod po kome se radi, te da nema podela po stranačkoj pripadnosti.

"Ne delimo se po stranačkoj pripadnosti, za polovinu ljudi i ne znam kojoj stranci pripadaju jer to nije bitno. Suština je da radimo zajednički posao, moramo da imamo rezultate i moramo da imamo odgovornost prema poslu koji radimo. Tako će biti i u budućnosti", ističe Nikodijević.

Očekuje dobru saradnju Šapićem, ukoliko on bude izabran za gradonačelnika Beograda.

Ukazuje da je Šapić, čovek koji je zadnjih desetak godina proveo baveći se lokalnom politikom, i koji odlično poznaje probleme ovog grada.

"Sa Šapićem se poznajem godinama unazad, sarađivali smo. Imamo dobro iskustvo i ne vidim razlog da ne nastavimo u jednom dobrom smeru da vodimo grad Beograd", zaključio je Nikodijević.

Na najave da će gradski izbori biti održani krajem ove ili početkom naredne godine, i pitanje – da li misli da je to realan scenario odgovara:

"To za nas uopšte nije važno, mi u ovom trenutku moramo da budemo posvećeni poslu. Naš posao je (posao svakog čoveka koji radi u Skupštini grada Beograda) bez obzira da li će mandat trajati mesec dana ili četiri godine da svaki dan posvećeno radimo na rešavanju problema koji Beograđani imaju i da radimo na unapređenju kvaliteta života u Beogradu, koliko god mandat da nam traje, svaki dan moramo biti posvećeni svom poslu."

Nikodijević naglašava da je politika ubrzanog razvoja i velikih infrastrukturnih projekata, koja je prezentovana građanima u izbornoj kampanji, ona koja će nastaviti da se vodi.

"To je ono što je opozicija kritikovala a na šta smo mi ponosni. Ponosni smo na beogradski metro i želimo da ubrzamo izgradnju u ovom mandatu. Ponosni smo na prvu fabriku za preradu otpadnih voda u Velikom Selu koju ćemo graditi, da ne budemo jedini grad u Evropi koji otpadne vode izliva u Dunav. Ponosni smo na Beograd na vodi, Linijski park, na novu infrastrukturu koju gradimo, na nacionalni stadion, kao i na druge velike projekte", rekao je Nikodijević.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи