Читај ми!

Brnabićeva sa Šalenbergom: Srbija čvrsto za nastavak reformi

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa saveznim ministrom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Aleksanderom Šalenbergom o bilateralnim i ekonomskim odnosima, saradnji u regionu i evrointegracijama Srbije.

Sastanku sa austrijskim ministrom za evropske i međunarodne poslove Aleksanderom Šalenbergom, prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Predsednica vlade zahvalila je Austriji na kontinuiranoj podršci evropskom putu Zapadnog Balkana, ističući da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak reformskog procesa i, istovremeno, čvršću saradnju unutar regiona.

Saradnja u regionu, prema rečima premijerke, predstavlja jedan od ključnih prioriteta ove vlade i Srbija ulaže velike napore na regionalnom umrežavanju, kako bi omogućila veću konkurentnost naše privrede i veću atraktivnost regiona za privlačenje investicija, što kao rezultat utiče na povećanje životnog standarda svih građana.

Kako je istakla, Austrija je i izuzetno važan privredni i trgovinski partner Srbije i jedan od najvećih stranih investitora u našoj zemlji.

Brnabićeva je ocenila da reforme koje Srbija sprovodi, predstavljaju ulog i za intenziviranje ekonomske saradnje u budućnosti sa našim partnerima i dolazak novih austrijskih kompanija na srpsko tržište.

Ocenjujući veoma pozitivno ekonomski rast Srbije u proteklom periodu, Šalenberg je istakao da postoji interesovanje da se intenzivira ekonomska saradnja i saradnja u oblasti energetike, naročito obnovljivih izvora energije.

Brnabićeva je ocenila da će pitanje energetike biti jedno od ključnih pitanja za buduću srpsku vladu i jedan od najvećih izazova evropske zajednice, i u tom svetlu istakla značaj saradnje sa našim partnerima, od kojih Austrija zauzima značajno mesto.

Šalenberg istakao je da Srbija pripada evropskoj porodici i da će u tom smislu Austrija nastaviti sa podrškom evrointegracijama naše zemlje.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи