Читај ми!

Nikodijević ponovo na čelu Skupštine Beograda, kandidat SNS-a za gradonačelnika poznat za 48 sati

Dosadašnji predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević ponovo je, na konstitutivnoj sednici novog saziva, izabran većinom glasova prisutnih odbornika na tu funkciju. Iz SNS-a je rečeno da će u narednih 48 sati saopštiti ime kandidata za gradonačelnika.

Za ponovni izbor Nikodijevića se na tajnom glasanju izjasnilo svih 57 odbornika koji su glasali. Nisu glasala 53 odbornika.

Rezultate glasanja je saopštio odbornik Toma Fila koji je predsedavao današnjoj konstitutivnoj sednici novog saziva gradskog parlamenta.

Nikodijević je zahvalio na izboru i pozvao odbornike da budu konstruktivni u radu, da se odnose sa uvažavanjem i poštovanjem jedni prema drugima i da diskutuju o važnim temama koje se tiču boljeg života građana.

"Svi građani su jednaki, imaju pravo na svoje predstavike", rekao je Nikodijević koji je preuzeo predsedavanje sednicom.

Na sednici su, prethodno, verifikovani mandati odbornika Skupštine grada Beograda u novom sazivu.

Nakon toga, 56 odbornika je predložilo dosadašnjeg predsednika gradskog parlamenta Nikolu Nikodijevića za ponovni izbor na tu funkciju.

Uoči glasanja, Nikodijević, koji je u prethodna dva saziva obavljao funkciju predsednika, poručio je da će se nova gradska vlast boriti za ekonomski razvoj Beograda i bolji životni standard građana.

"Borićemo se tako što ćemo ekonomski da razvijemo grad i da omogućimo i zaposlenima u vrtićima, školama, u socijalnim službama i u javnim preduzećima, u privatnom sektoru, da imaju bolji životni standard", rekao je Nikodijević na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta, uoči početka glasanja za predsednika parlamenta.

Predstavnici odborničkih grupa iz koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda" i "Moramo", kao i Dveri ranije su najavili da neće učestvovati u glasanju za predsednika Skupštine grada.

"Ne želimo da dajemo legitimitet potencijalnim koalicijama za koje građani nisu glasali na izborima", rekao je Miloš Pavlović iz Narodne stranke i najavio da će njeni odbornici formirati samostalnu odborničku grupu.

Samostalnu grupu formiraće i odbornici Demokratske stranke.

"Nikola Nikodijević je bio predstavnik vladajuće većine i u prošlom sazivu i ono što je radio, radio je u skladu sa politikom vladajuće većine", rekao je Saša Mihajlović iz Demokratske stranke. 

Mirković: SNS će u narednih 48 sati saopštiti ime kandidata za gradonačelnika

Šef odborničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" u Skupštini grada, Aleksandar Mirković izjavio je danas da će SNS u narednih 48 sati saopštiti ime kandidata za gradonačelnika Beograda.

Mirković je u skupštini rekao da očekuje da će i sam izbor gradonačelnika biti mnogo pre isteka zakonskog roka.

Nakon konstituisanja Skupštine grada, počeo je da teče rok od 30 dana za izbor gradonačelnika, koji mora biti iz redova odbornika.

Skupština grada Beograda ima 110 odborničkih mesta, a novi saziv čine SNS sa 48 mandata, lista "Ujedinjeni za pobedu Srbije" sa 26, koalicija "Moramo" sa 13 mandata.

Osam mandata ima SPS, sedam odbornika lista "Nada za Beograd", a po četiri mandata "Zavetnici" i koalicija oko Dveri. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво