Читај ми!

Zvaničnici Srpske liste odbili pozive za saslušanje, ocenjuju ih političkim progonom

Predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu predsedništva Slavku Simiću upućeni su pozivi policije za saslušanje u svojstvu osumnjičenih zbog prošlogodišnjih protesta na severu Kosova i Metohije, ističući da pozive nisu primili.

"U ime Srpske liste ostajemo pri stavu da se nijedno od lica sa tog spiska, pa i naši članovi neće odazvati tom pozivu, jer je u pitanju čist politički progon koji ima za cilj progon našeg naroda sa ovih prostora, kao i da će u slučaju hapšenja bilo kog čoveka sa tog spiska uslediti protesti svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima, pa čak i sprovođenje građanske neposlušnosti", saopšteno je iz Srpske liste.

Istovremeno obaveštavaju Prištinu, ali i celokupnu javnost da je srpski narod jedinstveniji nego ikad i da niko od lica sa spiska koji su sačinili u Prištini nije primio poziv.

Iz policije na severu Kosova potvrđeno je da postoji spisak Srba koje je tužilaštvo u Prištini optužilo za "podrivanje ustavnog poretka Kosova" i druga krivična dela kao i da je u toku uručivanje poziva licima sa tog spiska.

Petković: Obavestio sam Lajčaka o progonu lidera Srpske liste

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je obavestio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o progonu čelnika Srpske liste.

"Obavestio sam Miroslava Lajčaka o progonu čelnika Srpske liste od strane Aljbina Kurtija. Prevario se svako ko misli da će uplašiti Srbe na KiM. Nije to ni jačima uspelo, neće ni Kurtiju koji bi da ruši mostove saradnje i mira. Srbi će ostati jedinstveni u odbrani legitimnih prava", napisao je Petković na Tviteru.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво