Читај ми!

Stefanović s ambasadorima Francuske i Turske o jačanju saradnje u oblasti odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se sa ambasadorom Francuske Pjerom Košarom i turskim ambasadorom Hamijem Aksojem sa kojima je razgovarao o nastavku saradnje dvaju zemalja u oblasti odbrane.

Stefanović je sa ambasadorom Košarom razgovarao o i predstojećoj poseti naše delegacije Parizu i učešća na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme EUROSATORY 2022, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Stefanović je uputio ovom prilikom čestitke povodom imenovanja novog ministra vojske Francuske Sebastijana Lekornua i izrazio opredeljenje za dalji razvoj dosadašnje saradnje, koju je ocenio kao intenzivnu i sadržajnu, posebno u vojnoekonomskom i vojnotehničkom segmentu, navodi Ministarstvo.

Stefanović je istakao da ta saradnja prati sveukupne odnose dve zemlje koji kontinuirano idu uzlaznom putanjom, a čemu posebno doprinose susreti i prijateljski odnos predsednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona.

Ministar odbrane zahvalio je Francuskoj na podršci Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u EU.

Ambasador Košar preneo je da Francuska svrstava Srbiju među značajne partnere, pre svega u oblasti vojnoekonomske saradnje, i izrazio očekivanje da će se saradnja biti dalje unapređena.

On je, takođe, ponovio podršku Republike Francuske evrointegracijama Srbije što predstavlja, kako je naveo, deo agende aktuelnog predsedavanja ove zemlje Savetom Evropske unije.

Stefanović sa Aksojem o saradnji Srbije i Turske

Ministar Nebojša Stefanović razgovarao jesa turskim ambasadorom Hamijem Aksojem o nastavku saradnje dvaju zemalja u oblasti odbrane, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Stefanović je izrazio očekivanje da će saradnja biti unapređena u obostranom interesu, posebno u oblastima vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje.

Ambasador Aksoj potvrdio je opredeljenost turske strane za intenziviranje saradnje i istakao da su ukupni bilateralni odnosi dve države dobri, što predstavlja osnovu i za dalji razvoj saradnje u oblasti odbrane.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво