Читај ми!

Vučić: Harčenko me obavestio o razlozima nedolaska Lavrova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji ga je obavestio o razlozima otkazivanja posete ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Ambasador Bocan-Harčenko rekao je da je ministar Lavrov onemogućen da dođe, jer avion ruske vlade nije dobio neophodne dozvole za prelet na ruti do Beograda, uručivši predsedniku Vučiću odgovarajuće dokumente. Takođe je izrazio zahvalnost srpskim vlastima na pomoći u pripremi posete, navodi se u saopštenju iz Predsedništva.

Predsednik Vučić je izrazio nezadovoljstvo zbog okolnosti koje su sprečile dolazak šefa ruske diplomatije Lavrova. On je rekao da će Srbija, uprkos svemu, čuvati nezavisnost i samostalnost u političkom odlučivanju, nastaviti evropski put uz negovanje tradicionalnih prijateljskih i partnerskih odnosa sa zemljama na svim kontinentima i očuvanje vojne neutralnosti.

Na sastanku je rečeno da se očekuje da uskoro dođe do sastanka šefova srpske i ruske diplomatije Nikole Selakovića i Sergeja Lavrova.

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će se uskoro vratiti vreme mira i saradnje, te da će dijalog i razgovor postati jedino sredstvo komunikacije u savremenom svetu.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o brojnim temama iz bilateralnih odnosa Srbije i Rusije, konstatujući neophodnost detaljnijih razgovora na svim nivoima.

Predsednik Vučić je rekao da će tokom dana srpskoj javnosti objasniti detalje vezane za posetu ministra Lavrova.

Posle sastanka sa ruskim ambasadorom, Vučić se oglasio i na Instagramu gde je, takođe, potvrdio da ga je Harčenko obavestio o razlozima otkazivanja posete. Dodao je i da će o svemu više govoriti večeras u Drugom dnevniku RTS-a.

Inače, Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora nisu dale dozvolu za prelet aviona ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je trebalo da poseti Beograd danas i sutra.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво