Читај ми!

Vučić sa ministrom spoljnih poslova Grčke: Očekujemo povećanje robne razmene, kao i više investicija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra spoljnih poslova Grčke Nikosa Dendijasa sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, regionalnoj i multilateralnoj saradnji, evrointegracijama, aktuelnoj energetskoj krizi, gorućim geopolitičkim pitanjima, kao i o ratu u Ukrajini.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija pridaje izuzetan značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda, saopšteno je iz Predsedništva.

"Nadamo se da će četvrti sastanak Visokog saveta za saradnju biti uskoro održan. Istovremeno očekujemo i dalje unapređenje ekonomske saradnje, povećanje obima robne razmene, sa ciljem da ona dostigne milijardu evra, kao i još veće prisustvo grčkih investicija na tržištu Srbije", naglasio je Vučić.

Tokom susreta, dvojica zvaničnika razgovarala su i o regionalnoj saradnji. Predsednik Vučić je istakao da je za Republiku Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti i orijentacija svih zemalja regiona ka što intenzivnijoj saradnji u svim oblastima, jer samo takav region omogućava održiv razvoj i same Srbije.

Vučić je zahvalio Grčkoj na doslednom stavu prema poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na trudu koji ulaže tokom predsedavanja Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi, dodavši da Srbija visoko ceni i kontinuiranu grčku podršku evrointegracijama Republike Srbije i njeno aktivno angažovanje na ubrzanju tog procesa.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво