Читај ми!

Kurti: Pripremamo se za aplikaciju za članstvo u NATO-u i EU

Premijer i lider vladajućeg "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti najavio je danas da se vlasti u Prištini pripremaju za prijavu u članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji.

Aljbin Kurti obratio se na skupu Stalnog saveta vladajućeg pokreta "Samoopredeljenje" u Prištini.

"Podneli smo zahtev za članstvo u Savetu Evrope. Naše članstvo u SE je dodatna vrednost za savet i prilika za Kosovo da ostvari dalji napredak u oblasti pravosuđa. Vršimo pripreme za podnošenje zahteva za članstvo u Partnerstvu za mir u okviru NATO-a, a prijavićemo se i za članstvo u EU", najavio je Kurti.

Naveo je da je minula godina njegove vlade bila prilično izazovna, pominjući pandemiju, energetsku krizu, rat u Ukrajini i mnoga druga pitanja.

Kurti je dodao, preneli su mediji na albanskom, da su tokom ove godine, pored izazova, napredovali u nekoliko oblasti.

"Obeležili smo ekonomski rast, preduzeli smo važne korake u jačanju pravosudnog sistema, borili smo se protiv kriminala i korupcije, imali smo napredne saveze i ojačali odnose sa prijateljskim državama. Kosovo je postalo svetionik demokratije u regionu", tvrdi Kurti.

Osvrćući se na posetu SAD, Kurti je rekao da se sastao sa sedam senatora i 12 kongresmena i sedam visokih zvaničnika američke vlade.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво