Читај ми!

Ambasada Ukrajine: Kličko ima pravo na svoj stav, ali nema ovlašćenja za spoljnu politiku

Ambasada Ukrajine u Srbiji saopštila je, povodom izjave gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička za "Le kanton 27" da on ima pravo na slobodno izražavanje svojih stavova, ali da, kao lider opozicione stranke, nema ovlašćenja da iznosi stav Ukrajine koji se tiče spoljne politike.

Ambasada navodi da ne može da potvrdi ili demantuje činjenicu razgovora ili njegov sadržaj i ističe da je dobro poznat principijelni stav Ukrajine o njenom odnosu prema teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Reagovanja na izjavu Klička ambasada ocenjuje kao antiukrajinsku kampanju pojedinih političara i medija, koji, kako se tvrdi, "poslednjih godina jednim od glavnih prioriteta svog rada smatraju podršku ruskoj agresiji na Ukrajinu".

Gradonačenik Kijeva Vitalij Kličko ocenio je u intervjuu za švajcarski portal na albanskom jeziku "Le kanton 27" da će, "nakon što su Albanci oslobođeni od Srbije, Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije".

"Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije", rekao je Kličko.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво