Читај ми!

Vulin povodom izjave Klička: Ko poredi KiM i Donbas, neka bude spreman da u poređenju ide do kraja

Da Vitalij Kličko bilo šta zna o istoriji, znao bi da su Kosovo i Metohija deo Srbije i da nije moguće okupirati sopstvenu zemlju, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagujući na izjavu bivšeg ukrajinskog boksera i aktuelnog gradonačelnika Kijeva.

Aleksandar Vulin se oglasio povodom izjave bivšeg ukrajinskog boksera i aktuelnog gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička da se "Ukrajinci bore protiv ruskog režima koji pokušava da okupira njihovu zemlju, kao što su se Albanci nekada borili protiv srpskog okupatora".

"Da Kličko bilo šta zna o istoriji, znao bi da je Kosovo i Metohija deo Srbije i da nije moguće okupirati sopstvenu zemlju. Onaj ko poredi Donbas i KiM, mora biti spreman da u poređenju ide do kraja", poručio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ako Kličko tvrdi, navodi Vulin, da su Albanci bili okupirani i da su se oružanom pobunom oslobodili Srbije i "srpskog okupatora", onda su, kaže ministar, i Rusi u Donbasu takođe "okupirani i imaju pravo da se oslobode ukrajinskog okupatora".

Ono što Kličko priznaje Albancima u Srbiji, moraće, smatra Vulin, da prizna i Rusima u Ukrajini.

"Oni koji se zaklinju u princip nepovredivosti teritorijalnog integriteta, moraju svoje uverenje da dokažu najpre na Srbiji. Srbija je dokazala da poštuje međunarodno pravo, šteta što to i drugi ne mogu da kažu za sebe", zaključio je Vulin.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво