Читај ми!

Vulin i Ružić: Ozbiljno se pristupa dojavama o bombama

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem o učestalim dojavama o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u školama.

Vulin je istakao da se protiv Srbije vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni deca, i da naša država ozbiljno pristupa rešavanju problema lažnih dojava o bombama, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"U toku je specijalni rat koji se vodi protiv Srbije, a u tom ratu nisu pošteđene ni školske institucije, ni deca. Naša država ozbiljno prilazi rešavanju problema lažnih dojava o bombama. Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi računa o bezbednosti svih građana, a posebno dece, i učinićemo sve da se nastava odvija nesmetano, i da se završni ispiti i polaganje mature sprovedu u predviđenom roku i da se školska godina završi na vreme", poručio je Vulin.

Pripadnici policije izuzetno posvećeno i profesionalno, brzo i pravovremeno reaguju po svakoj prijavi o bombi i učiniće sve da se što pre uspostavi normalan sistem rada u školama, rekao je Vulin, zahvalivši svim roditeljima, deci i nastavnicima na razumevanju.

Ružić je zahvalio Vulinu i pripadnicama policije na brzoj i pravovremenoj reakciji koju su pokazali tokom jučerašnjih događaja kada je u više od 100 škola stiglo obaveštenje da se tu nalazi eksplozivna naprava.

"Zahvalan sam na brzoj i pravovremenoj reakciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a i na odličnoj saradnji i koordinaciji sa školama. U svim pregledanim školama ustanovljeno je da je dojava o bombi lažna. U školama u kojima je kontradiverzioni pregled u toku, nastava će se odvijati onlajn. Prioritet je bezbednost naše dece i zaposlenih i to nećemo ugrožavati", poručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ministarstvo prosvete: Pretnje upućene u 173 škole

Od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, tokom jučerašnjeg dana, u prepodnevnim i popodnenvim časovima, elektronskom poštom upućene pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su adrese na ukupno 173 škola.

 

"U cilju obezbeđivanja kontinuiteta u nastavno-obrazovnom procesu, 88 škola, u kojima je u toku ili čekaju na pregled kontradiverzionih ekipa MUP-a, organizovalo je onlajn nastavu, dok se u ostalim školama u kojima je potvrđeno da su prijave lažne, nastava odvija neposredno", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво