Читај ми!

Priština: Činimo sve da obezbedimo podršku za članstvo u Savetu Evrope

Predsednik Skupštine u Prištini Gljauk Konjufca izjavio je nakon podnošenja inicijative za članstvo u Savetu Evrope da čine sve što je moguće da obezbede podršku. Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da je Priština obezbedila podršku Litvanije za članstvo u SE.

Šef kabineta ministarke spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Šar Jakupi objavio je na svom Tviter nalogu da je ministarka Donika Gervala lično podnela zahtev za članstvo u Savetu Evrope. Prethodno je vlada na elektronskoj sednici danas načelno odobrila inicijativu za podnošenje prijave u toj međunarodnoj organizaciji.

Predsednik Skupštine u Prištini Gljauk Konjufca izjavio je povodom inicijative da čine sve što je moguće da obezbede podršku.

"Tamo imamo i delegaciju koja je stalni predstavnik Kosova u parlamentu, koji redovno učestvuju na skupštini Saveta Evrope", rekao je Konjufca prištinskim medijima.

Osmani: Obezbedili smo podršku Litvanije

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da je Priština obezbedila podršku Litvanije za članstvo u Savetu Evrope.

Osmanijeva se u Litvaniji sastala sa predsednikom te zemlje Gitanasom Nausedom, zahvalivši mu na podršci za pridruživanje Savetu Evrope i NATO-u, prenose mediji u Prištini.

"Mislim da se slažete da su ove vrednosti ugrožene od strane Rusije, ne samo u Ukrajini, već i šire. Raskrsnica na kojoj se nalazimo definisaće Evropu u narednim godinama. Gospodine predsedniče, danas smo tokom sastanka razgovarali o članstvu Kosova u Savetu Evrope i NATO-u i EU, i hvala vam na podršci koju ste nam pružili. Mi smo zahvalni za državnu izgradnju Kosova", rekla je Osmanijeva.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво