Читај ми!

Janković: Niko od izbeglica iz Ukrajine i Rusije nije nam se obratio, uskoro ćemo ih obići

Na migrantsku krizu iz 2015. godine Srbija je odgovorila mnogo bolje od mnogih država i pokazala lice humanosti i solidarnosti, svoje najbolje evropsko lice, kaže Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti. Ističe da smo upravo time pokazali, kao i mnogo puta pre toga, da možemo da budemo deo rešenja, da budemo kredibilna članica EU, ona koja rešava a ne stvara probleme. Naglašava da im se niko od Rusa i Ukrajinaca koji u Srbiji pokušavaju da nastave život nije obratio za pomoć u rešavanju nekog problema.

Brankica Janković ističe da je svako novo proširenje u Evropskoj uniji donelo i neke dobre stvari, ali i da je unosilo krize.

"Zato i razumem da je EU sada oprezna kada je u pitanju novo članstvo. S druge strane, to kod naših građana, videli smo poslednje istraživanje, stvara odbojnost i zato smo imali pad poverenja u EU", ističe poverenica.

Dodaje da je sada više građana koji imaju negativan odnos prema Evropskoj uniji i da to treba zajednički da se popravi.

"Ne možemo iz Evrope da uzimamo samo ono što nam se sviđa, već moramo da podnesemo i kada nam se u izveštaju konstatuje da nešto nije dobro urađeno, da treba da popravimo. Ne možemo samo da uživamo ekonomske i socijalne dobrobiti, već da se koncentrišemo i na ono što nije dobro i da to prihvatimo", ističe Jankovićeva.

Prema njenim rečima, povereniku za zaštitu ravnopravnosti do sada se niko od Rusa i Ukrajinaca koji u Srbiji pokušavaju da nastave život nije obratio da je imao problem.

"Mi ćemo uskoro da ih obiđemo i vidimo da li postoji neki problem i nešto što bi zavređivalo neku preporuku od strane institucije koju vodim", poručila je Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи