Читај ми!

Hil: Veoma smo zadovoljni sastancima u Beogradu

Ambasador SAD Kristofer Hil rezultate sastanaka koje su američki zvaničnici Karen Donfrid i Gabrijel Eskobar imali u Beogradu sa srpskim zvaničnicima ocenjuje kao odlične.

"Prethodni, a i sastanci koji slede deo su zajedničkih napora da se prodube i prošire naši odnosi", rekao je Kristofer Hil koji je učestvovao u razgovorima pomoćice državnog sekretara SAD Karen Donfrid i specijanog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić u Beogradu.

Ponosni smo na odnose koje smo izgradili godinama i nadamo se da ćemo ih još više unapređivati u budućnosti, dodao je Hil.

"Jučerašnji sastanci su deo toga i da, veoma smo zadovoljni njima", rekao je ambasador Hil za Tanjug na pitanje da li su zadovoljni sastancima u Beogradu ili su im očekvianja bila viša.

Srbija i SAD imaju mnogo tema za razgovore i dosta toga da urade zajedno, rekao je ambasador.

Hil je danas sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem i suprugom Džuli na obali Save, između Gazele i Starog savskog mosta, zasadio tri američka javora.

Gradonačelnik je rekao da je od 2019. posađeno više od 2.000 stabala, kao i da je cilj i današnje akcije da Beograd ima više od 25 odsto površina pod zelenilom.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво