Читај ми!

POKS: Bićemo opozicija u Republici i Beogradu

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) čiji je predsednik Vojislav Mihailović, održao je sednicu predsedništva Pokreta u Beogradu. Konstatovano je da nakon ponovljenih izbora na pojedinim biračkim mestima u Beogradu dosadašnja vlast ima tesnu većinu, ali ako se izbori ponove POKS i koalicija NADA biće spremni za njih.

Doneta je odluka da se nastavi saradnja sa DSS-om i 25 patriotskih i monarhističkih pokreta, udruženja i grupa građana i posle izbora u okviru Srpske koalicije NADA.

Predsedništvo je i odlučilo da POKS Vojislava Mihailovića bude opozicija na republičkom nivou sa svojih sedam poslanika i u gradu Beogradu sa tri odbornika.

"Pred Srbijom su brojni izazovi od kojih će najveći biti pritisak na našu zemlju da uvede sankcije Rusiji, da odustane od podrške Republici Srpskoj i da prizna nelegalnu secesiju Kosova i Metohije. Mi nikada nećemo podržati ni jednu aktivnost, bilo vlasti ili „briselske opozicije" u tom pravcu i odlučno ćemo se tome protiviti u skupštini i van nje", izjavio je predsednik POKS-a i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

Prema njegovim rečima, izborni rezultati su pokazali da je Srpska koalicija NADA vodeća grupacija koja okuplja desnicu i desni centar.

"Mi ćemo biti glavni akter u zaštiti srpskih nacionalnih interesa, ali u isto vreme i borci za uspostavljanje demokratskih institucija u ovoj zemlji, otvaranja pitanja oblika vladavine, odnosno republike ili obnove kraljevine", izjavio je Mihailović.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво