Читај ми!

Vlada Srbije odobrila kvote za izvoz žitarica, brašna i ulja - prosvetarima po 10.000 dinara

Vlada Srbije je odobrila mesečne kvote za izvoz po 150.000 tona pšenice i kukuruza, 20.000 tona brašna i osam miliona litara rafinsanog suncokretovog ulja, saznaje Tanjug u Ministarstvu poljoprivrede. Vlada je donela i odluku o jednokratnoj pomoći od 10.000 dinara zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim i ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

Kako bi se uspešno reagovalo na opasnost od tržišnih poremećaja uzrokovanih značajnim rastom tražnje na svetskom i domaćem tržištu, Vlada Srbije je odlučila da privremeno ograniči izvoz osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima. 

Iz tog razloga, Vlada je odlučila da uvede kvantitativna ograničenja izvoza zrna pšenice, pšeničnog brašna, kukuruza i prekrupe i suncokretovog ulja na mesečnom nivou i za određeni period.

Vlada Srbije je odobrila mesečne kvote za izvoz po 150.000 tona pšenice i kukuruza, 20.000 tona brašna i osam miliona litara rafinsanog suncokretovog ulja, saznaje Tanjug u Ministarstvu poljoprivrede.

Po zahtevu će se, kako se navodi, moći da se traži odobrenje za izvoz maksimalno 20 procenata odobrenih količina po grupi proizvoda na mesečnom nivou. U slučaju da izvoznici ne izvezu ili prekorače odobrene količine, narednog mesece neće moći da podnesu zahtev za izvoz.

Zahtevi se mogu podnositi od 20. do 25. u tekućem mesecu za naredni mesec, dok će za maj zahtevi biti podnošeni od 22. do 28. aprila.

Prosvetarima po 10.000 dinara

Usvojena je i odluka da se zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim i ustanovama učeničkog i studentskog standarda jednokratno isplati pomoć u neto iznosu od po 10.000 dinara, za šta je u državnoj kasi obezbeđeno je 1.600.000.000 dinara za sve nivoe obrazovanja.

Jednokratna novčana pomoć u istom iznosu odlukom Vlade biće isplaćena i zaposlenima u institutima, inovacionim centrima i istraživačima zaposlenim u visokoškolskim ustanovama.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво