Читај ми!

Vučić u Sloveniji: Odgovornost na svima nama na Zapadnom Balkanu da sačuvamo mir

Odgovornost svih nas na Zapadnom Balkanu je da sačuvamo mir i ne dopustimo da politike prošlosti dovedu do bilo kakvih incidenata, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom radne posete Sloveniji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je slovenačkom kolegi Borutu Pahoru na gostoprimstvu u, kako je rekao, prijateljskoj Sloveniji.

"U pravu je predsednik Pahor kada kaže da je odgovornost na svima nama na Zapadnom Balkanu da sačuvamo mir i stabilnost i upravo tako ćemo morati da se ponašamo, da uložimo ogromnu energiju da ne dopustimo da politike prošlosti dovedu do bilo kakvih incidenata i bilo kakvih problema", rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija i Slovenija imaju odličnu bilateralnu saradnju i u politici i ekonomiji.

"Zahvalan sam predsedniku Slovenije, našem prijatelju Pahoru, na podršci Srbiji na evropskom putu. Slovenija nikada nije tražila takozvani dovoljni razlog da zaustavlja Srbiju na njenom evropskom putu, naprotiv, uvek je bila tu da pomogne", naveo je predsednik Vučić.

Pahor je rekao da je Vučića pozvao kako bi razmenili poglede na situaciju na Zapadnom Balkanu i u Evropi, sa ciljem zaštite mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

"Razgovarali smo o ratu u Ukrajini. Velika je odgovornost državnika da svojim postupcima ojačaju ekonomiju, očuvaju mir i stabilnost. To je bitno i za evrointegracije regiona", rekao je Pahor.

Vučić je na Instagramu objavio fotografije sa radne večere sa predsednikom Slovenije.

"Fantastično veče kod zajedničkog prijatelja Tomaža Kavčiča. Slovenija i Srbija nastaviće put iskrenog prijateljstva, a predsedniku Borutu Pahoru veliko hvala na pažnji, poštovanju i gostoprimstvu koje je pokazao prema srpskoj delegaciji", navedeno je ispod objave.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се