Читај ми!

Priština suspendovala predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici zbog sastanka sa Vučićem

Sudski savet u Prištini suspendovao je Ljiljanu Stevanović, predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici, zato što je prisustvovala sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pre dva dana u Beogradu.

Vest o suspenziji Stevanovićeve objavio je Sudski savet, a ranije je informaciju o pokretanju disciplinskog postupka protiv sudije potvrdila Antigona Uka-Lutfiu, portparolka Vrhovnog suda.

Reakcija SSK usledila je nakon što je ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju na konferenciji za novinare u Prištini pozvala SSK da preduzme mere prema predsednici Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljani Stevanović.

"Što se tiče učešća predsednika Osnovnog suda na sastanku sa Vučićem, žao mi je zbog toga jer smatram da sudije i predsednici sudova moraju da se ponašaju sa najvišim moralnim i profesionalnim integritetom i svaki sastanak i učešće na ovom sastanku znači kršenje tog integriteta", rekla Hadžiju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je najnovija odluka Aljbina Kurtija da smeni Stevanovićevu samo zato što je prisustvovala sastanku Srba sa KiM sa predsednikom Vučićem u Beogradu skandal nezapamćenih razmera i direktni politički revanšizam.

"Ovim potezom Kurti je zagazio u novu eru političkog nasilja i obespravljivanja Srba i pokazao da na čelnim mestima u institucijama koja pripadaju srpskom narodu želi da vidi poslušnike, a ne ljude od integriteta kakva je gospođa Stevanović", poručio je Petković.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je za Tanjug da je Kurti pokazao da ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji i da želi rat.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво