Читај ми!

Petković u Štrpcu: Gradićemo postrojenje za preradu vode, pobeđujemo mirom i razvojem

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je tokom obilaska Štrpca da sa Albancima mora da se pregovara i da se dijalogom u Briselu rešavaju sva teška i ključna pitanja za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, jer je to način da Srbi na Kosovu i Metohiji imaju normalan život.

Petar Petković je u Štrpcu poručio da Srbi i Albanci treba da nastave da žive jedni sa drugima, ali da je važno da se život odvija u miru.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je u Berevcu, na skupu sa žiteljima tog i drugih okolnih sela opštine Štrpce, najavio izgradnju postrojenja za preradu vode, čime će žitelji te srpske sredine rešiti problem vodosnabdevanja.

"Ja sam danas ovde doneo odluku Kancelarije za Kosovo i Metohiju u iznosu od skoro 45 miliona dinara. Krećemo sa važnim projektom koji će podrazumevati da svi građani opštine Štrpce neće više morati da kupuju flaširanu vodu i da iz vaših slavina više neće teći tehnička voda nego ćete imati zdravu pijaću vodu. Zato krećemo sa realizacijom projekta vodozahvata i postrojenja za preradu vode", rekao je Petković.

Naglasio je da će državne institucije još jače i snažnije da se u ekonomskom smislu bore za srpska mesta na Kosovu i Metohiji, da podignu život srpskog naroda, da bude dostajan 21. veka.

"Ovde pobeđujemo mirom, stabilnošću i razvojem. Činimo sve da pomognemo naše poljoporivrednike i mala preduzeća, vodeći računa o svima, jer ono što je važno je da je politika Aleksandra Vučića politika budućnosti", rekao je Petković u obraćanju okupljenima u Berevcu.

Predsednik opštine Štrpce: Nećemo stati sa ulaganjima

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić rekao je da današnje okupljanje u novoizgrađenoj sportskoj hali pokazuje kako na mestu deponije može da bude podignut objekat od opšteg značaja za mlade.

"Nećemo stati sa ulaganjima u našu opštinu. Nada i budućnost su omladina, kultura, sport i ekonomija. Zato je podrška Kancelarije za Kosovo i Metohiju i predsednika Vučića nešto veoma korisno", rekao je Jevtić.

Petar Petković je sa saradnicima obilaskom Štrpca započeo dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji. U subotu će boraviti u Zubinom Potoku.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара